eucf2Negyedik pályázati felhívást nyitja meg a pályázatonként maximum 60 ezer eurós támogatást nyújtó Városokkal városokért (EUCF) nemzetközi projekt azoknak az önkormányzatoknak és önkormányzati társulásoknak, beruházási koncepciót dolgoznak ki településük fenntartható energetikai programjaira. A pályázat összesen 4 alkalommal nyújtható be, az utolsó, azaz negyedik köre zárul idén szeptember 30-ával.

A klímatudatos energetikai tervezés egyre fontosabb helyi szinten is, azonban a tervezéshez szükséges szaktudás sokszor hiányzik vagy nincs megfelelő forrás, ez pedig későbbiekben megszabott egy megfelelő befektető felkutatásának és a projekt sikeres megvalósításának. Ezen a problémán szeretne segíteni a  European City Facility (EUCF), azaz  Városokkal a városokért elnevezésű program.

Az immáron negyedik alkalommal meghirdetett kiírás alkalmával 48 befektetési koncepciót támogatnak majd, amelynek teljes összege 2,88 millió EUR. Az EUCF korábbi felhívásaira több, mint 600 jelentkezési jelentkezés, melyből 165 sikeres pályázat született meg.  Korábbi jelentkezők listája erre a linkre elérhető el.

Ha megvan az elhatározás és a terv, már csak jelentkezni kell

A pályázati lehetőség az önkormányzatoknak és önkormányzati társulásoknak szól, hogy a klímavédelem és a fenntartható energetikai megoldások iránt és erre vonatkozólag is részt vesznek, előzetes tervvel, mely fókuszában az adott település fenntartható energetikai céljai érdekében.

A stratégia készülhet a Polgármesterek Szövetsége által kiadott SEAP (Sustainable Energy Action Plan) vagy SECAP (Sustainable Energy and Climate Action Plan) tervek alapján is. Az egyes települések akár közösen is készíthetnek pályázati anyagot, így az erőforrásaikat és tudásukat egyesítve növelhetik esélyeiket.

A regisztrációs feltételek ezen a linken elérhetőek el.

Mit pénzt az EUCF?

Megvalósíthatósági tanulmány, piackutatás, érdekcsoportok elemzése, gazdasági, pénzügyi és kockázatelemzés mind előfeltételei egy sikeres befektetési koncepció elkészítésének. Ezeknek a szakmai anyagoknak, tanulmányoknak a finanszírozásában segít a pályázat kiírója, amelynek segítségével sikeresen lehet a későbbiekben befektető találni a projekthez.

A jelen pályázat leadási határideje:  2022. szeptember 30.

(Üzletem.hu)

Hirdetés