A gyöngyösi önkormányzatnak 30 százalékos megtakarítást sikerült elérnie a 2022–2023-as fűtési szezonban bevezetett intézkedésekkel, ezért az idei téli időszakra is hasonló javaslatokkal készülnek.


A friss előterjesztés szerint Gyöngyösön továbbra is javasolt többek között a belső hőmérsékletek maximalizálása termoszelepekkel, valamint a hőfok visszaellenőrzése a telepített távleolvasós hőmérőkkel és szúrópróbaszerű helyszíni ellenőrzésekkel.

Szintén javasolt a téli szünet meghosszabbítása, továbbá a hivatalban a négynapos jelenléti munkaidő fenntartása a fűtési idényben, illetve az épületek hőszigetelése, kazánfelújítás – írta meg az Index a heol.hu-ra hivatkozva.

Új elem a kazánvezérlések időzítésének optimalizálása a távleolvasós hőmérők adatai alapján, valamint a nem használt vagy raktárként használt helyiségek beazonosítása és hőmérsékletük csökkentése, ezenfelül a Városgondozási Zrt.-vel szerződés megkötése az intézmények fűtési rendszereinek üzemeltetésére, illetve a fogyasztási helyek szükségességének felülvizsgálatára.

De a városháza közleményében arra is kitértek, miszerint a javaslatok zöméről az október végi ülésen döntenek majd a képviselők, akik azonban már hétfőn is határoztak néhány kérdésben (pl. arról is, hogy a karácsonyi díszkivilágítást november 20. és január 10. között tartják fenn).

Nagy-Britanniában tavaly került sor a világ eddigi legnagyobb négynapos munkahétkísérletére, amely az eredmények alapján óriási siker volt. Magyarországon egyelőre csak a munkaadók harmada tartja jó ötletnek, miközben az EU számos országában már bevezetnék a négynapos munkahetet.

Hirdetés