A posta fontos helyszín a kistelepülések lakosainak, ugyanis nemcsak ügyet intézni járnak be, hanem közösségi térnek is számít.


A Magyar Posta Zrt. februárban indította el a postapartnerség programot, amelynek célja, hogy a helyi önkormányzatok és vállalkozók közösen tartsák fenn a postahivatalokat.

Csököly településen avatták fel a századik postahivatalt, amely a postapartnerség program keretén belül menekülhetett meg a bezárástól, számolt be róla a Sonline. Az átalakulás előtti átmeneti időszakban a posta csak 3 órán át volt nyitva, de ezt sokan kevesellték. Szerdán azonban megnyílt az új postafiók, ahol 10-től 16 óráig lehet ügyet intézni.

„Egy önkormányzati épület hátsó helyiségében nyitottuk újra a postát. Bérleti díjjal, rezsivel nem kell számolnunk, mert az épület a miénk, és eddig is használtuk. Tataroztuk és kifestettük a helyiséget, nyomtatót, kártyaleolvasót, lemezszekrényt vettünk, és bekötöttük az internetet. Nagyjából félmillió forintos beruházás volt az önkormányzati költségvetés terhére” – mondta Jakab Csongor, Csököly polgármestere.

Az új posta egyharmad részben az önkormányzat, kétharmad részben vállalkozók által lesz fenntartva. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy újragondolták az ajánlatukat, mert annak olyannak kell lennie, hogy üzletileg is megállja a helyét. Kiemelte, ez lényeges ahhoz, hogy ugyanazokat a szolgáltatásokat tartani tudják, sőt akár magasabb színvonalra emeljék.

Két megoldást kínálnak a partnereiknek: az egyik alapcsomag a levelek és csekkek felvétele, és a bővített csomagban biztosítási, szerencsejáték és pénzügyi termékeket vásárolhatnak az ügyfeleknek.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kézbesítést továbbra is a Magyar Posta végzi.

A vezérigazgató hozzátette, hogy a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a napokban teszi közzé a hirdetményt, hogy az összes postapartner munkahelymegtartó támogatásban részesülhet, hat hónapon át 125 ezer forint bérkiegészítésben.

(VG.hu)

Hirdetés