Online és személyesen is vizsgálta az önkormányzatokat a kormány a nemrég lezárult „közszolgálati ellenőrzése“. A Miniszterelnökség részleteket nem árult el, de a kiértékelés fázisában lévő revízió az önkormányzatok százezernyi munkajogi és pénzügyi döntését vizsgálhatta, az eredmény pedig éppen a választási kampányidőszakra fut majd be.


Szinte felfoghatatlan mennyiségű információt gyűjtöttek össze a kormányhivatalok az elmúlt hónapokban országszerte. „Közszolgálati ellenőrzés” keretében több ezer önkormányzat 19 hónapnyi időszakot lefedő, a polgármestereket és az önkormányzati hivatalok dolgozóit érintő döntésekről van szó, az adatokat jelenleg is elemzik, összesítik – tudta meg a hvg.hu.

A kormány augusztus elején döntött arról, hogy bő másfél év számos munkajogi és pénzügyi természetű döntését – fizetéseket, szabadságolásokat, kirúgásokat és felvételeket, nyelvpótlék-kifizetéseket – akarja átnézni az önkormányzatoknál. Az adatgyűjtésre a kormányhivatalokat jelölték ki, és erre szűk négy hónapjuk volt november 30-ig.

A cikk itt folytatódik

Hirdetés