allami szamvevoszekAz Állami Számvevőszék több ütemben mintegy száz munkavállalójának ajánlotta fel a távozást az intézménytől. Az MKKSZ nyílt levelében durva támadásnak minősítette az eljárást. Az ÁSZ közleményben válaszolt.

A munkavállalók közül negyvenen már el is fogadták az ajánlatot - közölte az Állami Számvevőszék az MTI-vel kedden. Közleményét a számvevőszék válasznak szánta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének nyílt levelére. Az ÁSZ úgy fogalmazott, hogy az együttműködési és elhelyezkedési ajánlat keretében mintegy száz dolgozójának ajánlotta fel a közös megegyezés lehetőségét, és számos eszközzel támogatja munkavállalói sikeres elhelyezkedését. „Az együttműködésre és kölcsönös párbeszédre alapozott lehetőség teljes mértékben figyelembe veszi az érintett munkatársak mentális és szakmai érdekeit, hozzájárul például a munkahelyi kiégés elkerüléséhez, valamint az új karrierlehetőségek megtalálásához” – írták.

Az Állami Számvevőszék visszautasítjaa a szakszervezet vádjait, ezeket durva beavatkozásnak tekinti az ÁSZ alkotmányos alapokon álló szervezetirányítási függetlenségébe. „A szakszervezet indokolatlan és a közszféra hatékony feladatellátását teljes mértékben figyelmen kívül hagyó támadása alátámasztja az Országgyűlés december 12-i döntését arról, hogy az ÁSZ szervezeti állományára vonatkozó megfelelő intézkedések a köztisztviselőkről szóló törvényből beépüljenek az ÁSZ törvénybe” – írták.

Arra is emlékeztettek, hogy Domokos László elnök a 2019-es költségvetésről szóló parlamenti vitában jelentette be a hatékonyságnövelő szervezetfejlesztési intézkedéseket, melyeknek a mostani a folytatása. Az intézkedéseknek köszönhetően az állami szervek közül az ÁSZ elsőként ajánlott fel tapasztalt, jó munkakultúrájú gazdasági szakembereket (munkavállalókat) a munkaerőpiacon jelentkező hiány csökkentése érdekében az üzleti szféra számára.

Hirdetés