Egy tudásplatform létrehozásával segíthetik elő az önkormányzatok tudatosabb pénzügyi tervezését, a szabályozási keretet és finanszírozási lehetőségek könnyebb és gyorsabb megismerését, illetve alkalmazását.


A közigazgatásban dolgozó, pénzügyekkel, finanszírozásokkal foglalkozó szakembereknek szóló tudásátadási platform létrehozása is felvetődött az MBH Bank első Önkormányzati Pénzügyi Akadémiáján. A felvetés szerint a platformon az államigazgatási szereplők, illetve a legkiválóbb hazai pénzügyi szakértők az aktuális szabályozási kereteket, finanszírozási lehetőségeket hozhatják közös nevezőre.

Az MBH Önkormányzati Pénzügyi Akadémia éppen azt a célt szolgálja, hogy a közös platform megteremtésével segítse az önkormányzati szektort. 

Hiszünk abban, hogy a közösség ereje és a szakmai tudás megosztása növeli az önkormányzati pénzügyi terület hatékonyságát és minőségét is egyben – mondta Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese.

A rendezvényen Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára arról számolt be, hogy a minisztérium jövőre is arra számít, hogy a közös erőfeszítéseknek köszönhetően az önkormányzati rendszer meg tudja őrizni pénzügyi stabilitását, és ebben segítség lehet az is, hogy az eddig ismert támogatási rendszer megmarad.

(VG.hu)

Hirdetés