bodo sandor01Korábban úgy vélték, hogy a foglalkoztatás növelésére nincsenek tartalékok a közfoglalkoztatásban, a legutóbbi elemzések szerint egy hónap alatt több mint ötezer ember került át a közfoglalkoztatásból a versenyszférába, főként az építőiparba és a mezőgazdaságba.

Erről a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, Bodó Sándor (képünkön) beszélt, az M1 aktuális csatorna műsorában. „Vannak még tartalékok a hazai foglalkoztatás bővítésére” – állította határozottan az államtitkár.

A közfoglalkoztatásból érkezetteken kívül a nyugdíjasok körében is nagy az érdeklődés az újbóli munkába állásra – jelentette ki –, a mostani szabályok alapján a vállalkozások kedvező feltételek mellett tudják foglakoztatni a nyugdíjasokat, akiknek korábbi munkatapasztalatai esetenként nélkülözhetetlenek.

A munkaerőhiány orvoslására további munkaerő-tartalékot jelenthetnek a határ menti területek magyar közösségei is – sorolta tovább. Végül kiemelte: a mostani munkaerőhiány miatt az a helyzet állt elő az ősszel kezdődő bértárgyalások előtt, hogy a munkavállalók és a munkáltatók is jelezték, szükséges a bérek további emelése.

Hirdetés