fulop attila h-allamtitkarAz elmúlt tíz év kormányzása alatt huszonöt százalékkal nőtt a foglalkoztatottság, ezen belül pedig a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája százötven százalékkal emelkedett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, Fülöp Attila beszélt erről Cegléden, a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató, megújított ceglédi üzemének megnyitóján. Mint mondta, a kormány korábban arra tett ígéretet, hogy mindenkinek, aki tud és szeretne dolgozni, munkahelyet fog biztosítani. Hozzátette, hogy szeretnének leszámolni „a baloldali kormányok ősbűnével”, azzal, hogy éppen a legnehezebb helyzetű embereket hagyták magukra.

A megváltozott munkaképességűek korábban abszolút tétlenségre és segélyre voltak ítélve – állította az államtitkár, majd kijelentette: a kormány hisz abban, hogy munkahelyteremtéssel tud igazán életet és esélyt teremteni a megváltozott munkaképességű embereknek. Hozzátette, szeretnék ezt a foglalkoztatási formát erősíteni, mivel úgy vélik, hogy van még benne gazdasági potenciál.

Fülöp Attila azt is megemlítette, hogy a minap jelentették be az ertekvagy.hu oldalon működő álláskereső portál elindítását, amely összeköti a foglalkozási terület munkaadóit a munkavállalókkal. A portál össze is párosítja a jelentkezőket az állásokat meghirdető cégekkel – közölte. Az eseményen részt vett Földi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője, Csáky András (független) polgármester és Csizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe-cégcsoport ügyvezető igazgatója.

Hirdetés