munka3A III. Közfoglalkoztatási Kiállításon a megye 74 települése mutatta meg, milyen termékek készülnek a közfoglalkoztatási program keretein belül - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Continental Aréna udvarán a III. Közfoglalkoztatási Kiállítást.

Hoffmann Imre, foglalkoztatásért és vízügyért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: Az a cél, hogy minél többen kerüljenek ki az elsődleges munkaerőpiacra a közfoglalkoztatásból. Jelenleg 143 ezer fő alatti a közfoglalkoztatottak száma az országban, ami 80 ezerrel kevesebb, mint két éve.

Román István kormánymegbízott a közfoglalkoztatottak által előállított termékek, valamint az előállításukhoz szükséges munka értékét emelte ki. Mint mondta, a megyei emberek felismerték településük lehetőségeit, s az ötletek megvalósításához a kormány forrást is biztosít.

A kiállításon díjaztak is: Penyige a fóliasátrakban termesztett zöldségeivel érdemelte ki az első helyet. Második helyezést ért el Tiszadada a száraztésztákkal, amelyet saját tojófarmon termelt tojásból állítanak elő. A harmadik helyezett Mátészalka lett, ahol a közfoglalkoztatottak által előállított kültéri padokat díjazta a zsűri. (OrientPress)

Hirdetés