emelkA Magyar Nemzet információi szerint a tavalyi emelés után idén újra emelkedhet a közfoglalkoztatottak bére. A lap kérdésére a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt közölte: a tárca a közfoglalkoztatási bér emelésének mértékére vonatkozóan több változatot is készített, és azokat már be is terjesztette a kormány elé, amely akár napokon belül dönthet a javaslatról.

>A jövő évi költségvetési törvényjavaslatból kiderül az is, hogy 2014-ben jelentősen nő a közmunkára szánt forrás. A Start munkaprogram megvalósításához 2014-ben 183,8 milliárd forint áll rendelkezésre, míg idén ez az összeg csak 153,7 milliárd forint volt, vagyis húsz százalékkal több pénzt fordítanak jövőre erre a célra. A megemelt támogatásnak köszönhetően országos és kistérségi mintaprogramok indulhatnak újra, és lehetőség lesz az önkormányzati közfoglalkoztatási és a szociális földprogramok finanszírozására is.

Magyar Nemzet megtudta azt is, hogy a>téli közfoglalkoztatásrészeként induló képzések a megyék háromnegyedében már kilencven százalékban megkezdődtek. Az NGM szerint ez az arányszám legkésőbb a jövő héten minden megyében közelíteni fogja a száz százalékot.

Hirdetés