jardalAz önkormányzat az elkövetkező időszakban összesen 4000 darab, közfoglalkoztatottak által gyártott beton járdalapot tud a lakosoknak felajánlani - közölte a polgármesteri hivatal.

A város gazdasági programjának fontos része a foglalkoztatás bővítése a közfoglalkoztatottak bevonásával is. Debrecenben példaértékű közfoglalkoztatási tevékenység zajlik.  Ennek egyik formája – a Start közmunkaprogram adta lehetőséggel élve –, hogy közfoglalkoztatottak által gyártott beton járdalapokat a lakókörnyezet, a közterületek szépítésére használjuk fel. Ezzel az értékteremtő munkával a közfoglalkoztatottak jelentős segítséget nyújtanak a városüzemeltetéshez

- olvasható a közleményben. Ebben kifejtik: a Dehusz Nonprofit Kft. idén összesen 550 közfoglalkoztatottnak ad majd munkát. A létszám feltöltése zajlik, a jelenlegi létszám körülbelül 350 fő. A járdalapok készítését 10 fő végzi. A Dehusz 2017-ben kezdte el a járdalapok gyártását, s akkor összesen 7000 darabot készítettek, figyelembe véve a város 2015-ös és 2016-os ilyen jellegű igényeit. Jelenleg több ezer, 40x40 centiméteres, 5 centiméter vastag beton járdalapot tárolnak a Dehusz Galamb utcai telephelyén.

Az igénylés feltétele, hogy a járdát Debrecen közigazgatási területén lévő saját ingatlannal határos közterületen kell kiépíteni úgy, hogy a járda minimum 80 centiméter (2 sor) szélességű legyen. Egy négyzetméternyi felület takarásához 2 sorban lerakott járda esetén 5 db, 3 soros járda esetén 8 db járdalap szükséges.

A járdalapok gyalogos- és gépjárműbejárók kialakítására nem vehetők igénybe, kizárólag közterületi járda építése, felújítása céljából használhatók fel. A járdalapok lerakásához szükséges ágyazóhomokot szintén az önkormányzat biztosítja és a Dehusz Kft. szállítja ki. (Cívishír)

A járdalapokra való lakossági igényeket egész évben, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályán, formanyomtatvány (amely elektronikusan is letölthető a következő címről:
https://www.debrecen.hu/hu/debreceni/cikkek/e-varosuzemeltetes-nyomtatvanyok) kitöltésével lehet jelezni, illetve az önkormányzati képviselők is segítséget nyújtanak az igényléshez.

Hirdetés