Magyarország 1990 óta 37 százalékkal csökkentette a károsanyag-kibocsátását, de a közlekedés területén van még erre lehetőség.


Ezt az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára, Steiner Attila mondta a héten Budaörsön, a Porsche Hungaria által létesített MOONCITY elektromobilitási tudás- és élményközpont átadásán.

A kormányzat igyekszik a közösségi közlekedés és a közúti közlekedés területén is támogatni az elektromobilitás terjedését stratégiai programokkal – mondta az államtitkár. Dolgoznak a Jedlik Ányos terv átalakításán, folyik tovább a Zöld busz program, de vállalkozások számára is szeretnének majd egy elektromobilitásra való átállást segítő programot indítani. A töltőinfrastruktúra fejlesztésének támogatására is beadott egy tervet a kormány az Európai Bizottságnak, remélhetőleg ezekre is mihamarabb megérkezik a jóváhagyás.
    Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az elektromobilitás terjedésével párhuzamosan egyre nő az igény az okos töltési megoldásokra, ezt az igényt innovatív, versenyképes termékpalettával tudja cégük kielégíteni.
    A Porsche Hungaria közleménye szerint a MOON a Porsche Hungaria márkája, amely az elektromos járművekhez kínál hatékony töltési lehetőségeket magán- és céges vásárlók részére egyaránt. Amellett, hogy a töltőberendezést biztosítják a felhasználóknak, rendszermegoldásokat kínálnak innovatív módszerekkel, az otthoni felhasználástól az ipari gyorstöltő állomásokig.
    A most átadott MOONCITY bemutatóteremben a MOON legújabb töltési technológiáiról és termékeiről kaphatnak a látogatók átfogó képet, valamint tájékozódhatnak a különböző elektromosautó-töltési megoldásokról, a töltési infrastruktúra-, az energiamenedzsment-rendszerek és a zöld mobilitás aktualitásairól. A létesítmény otthont ad majd elektromobilitási és műszaki előadásoknak, kerekasztal-beszélgetéseknek, konferenciáknak, és meg lehet ismerkedni a helyszínen a Volkswagen Csoport elektromos- és plug-in hibrid modelljeivel is.
    Az Elektronikus Beszámoló Portál adatai szerint a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. 2022-es üzleti évet 421 milliárd forint nettó árbevétellel és 3 milliárd forint adózott eredménnyel zárta. A 2021-es üzleti évet a cég 401 milliárd forint nettó árbevétellel és 4,7 milliárd forint adózott eredménnyel fejezte be.

Hirdetés