Kockázatok.hu – az ETK zRt. egyedülállóan új szolgáltatásával segít beazonosítani a szervezeteket érintő fenyegetéseket


A Kockázatok.hu egy nagy tudású, komplex webapplikáció. Hatalmas adatbázist állítottunk össze: mintegy 400 strukturált folyamat közel kétezer lehetséges kockázatát mutatjuk be a jellemző kiváltó okokkal és bekövetkezés esetén valószínűsíthető következményekkel.


 

Célunk az volt, hogy az ETK zRt. sokéves tapasztalatait felhasználva segítsünk feltérképezni partnereinknek a szervezetüket veszélyeztető kockázatokat, és javaslatokat is megfogalmazunk a megfelelő intézkedések meghozatalához. Külön letölthető szakanyagként több mint 200 kontrolltevékenységet is bemutatunk.

A kockázatkezelés alapja a kockázatok pontos azonosítása. Ezért a kockázatok megnevezésénél hangsúlyt helyeztünk arra, hogy tükrözze a bizonytalanságot, és utaljon arra, hogy egy jövőbeni lehetséges bekövetkezésre készülünk. A kockázatok bemutatásánál az alábbi elveket követtük:

  • a kockázatra jellemző megnevezés, ami arra utal, hogy valamilyen esemény (bekövetkezés) a jövőben, valamilyen valószínűséggel, valamilyen következménnyel bekövetkezhet;
  • a kiváltó ok, probléma, hiányosság, ami a bekövetkezést lehetővé teszi;
  • a lehetséges következmények, a fenyegetés – ami a bekövetkezés esetén a céljainkat befolyásolja.

A webapp használatával partnereink kialakíthatják saját, testre szabott kockázati leltárukat. A szervezetüknél is létező folyamatokat kiválasztva megtalálhatják az ott érvényesülő kockázatokat, majd ezekből a releváns elemeket elhelyezhetik saját leltárukba. A kiválasztott kockázatokat áttekinthetik, szerkeszthetik, tulajdonságait pontosíthatják és az export funkción keresztül Excel táblázatba menthetik az eredményeket.

A Kockázatok.hu szolgáltatás éves előfizetési díj megfizetésével vehető igénybe, 12 hónapra 120.000,- Ft + áfa. Előfizetőink díjmentesen jutnak hozzá a fejlesztésekhez. A hozzáférést a regisztrált felhasználó számára biztosítjuk.

Bízunk benne, hogy a szolgáltatás hozzájárul szervezetük fejlesztéséhez, és szívesen vesszük javaslataikat, észrevételeiket, valamint megválaszoljuk kérdéseiket is.

Tisztelettel:

Miskolczi Tamás
ETK Szolgáltató zRt, elnök

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kockázatok.hu megrendelő

Hirdetés