Óriási mennyiségű akkumulátorcellát raktároznak egy elhagyott ikladi ipartelepen, ahol egyébként csak műanyag-, gumi- és textilhulladék lenne tárolható.


Az Átlátszóhoz eljuttatott információk és fotók tanúsága szerint a telep csarnokaiban selejtes akkukat tartalmazó hordók és fekete porral borított, koreai feliratú zsákok vannak felhalmozva. Az épületek környezetében pedig penetráns vegyszerszag terjeng. A telepre szerdán a rendőrség és a katasztrófavédelmi hatóság is kivonult, az illegálisan tárolt hulladék vizsgálatához katasztrófavédelmi szakértők is érkeztek.

A Pest megyei Iklad község határában lévő iparterület egy része ma már elhagyatott, a helyszínen csupán romos vagy üres épületek állnak. Egy becsődölt, valamikor gumiabroncsok feldolgozását végző cég telephelyén jelenleg nagy mennyiségű darált gumit és egyéb hulladékot tárolnak ellenőrizetlenül. A telepen lévő raktárépületek környezetében átható vegyszerszag érezhető; fotók szerint az épületekben akkumulátorgyártásból származó hulladék van felhalmozva, ami a bűz okozója lehet.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés