Immár harmadik hónapja nem reagál az Energiaügyi Minisztérium a távhőszektor előterjesztésére, amelyben a szolgáltatók kompenzációt kértek a megemelkedett vízdíjak miatt. Márpedig az ágazat ezt a növekményt képtelen lesz kigazdálkodni a rezsicsökkentésről szóló törvény miatt. Eközben gyűlnek a késedelmi kamatok, ráadásul a víziközmű-ágazat megsegítése is csorbát szenvedhet.


A távfűtési ágazat szereplői ismételten és nyomatékosan kérik, hogy a távhőkasszából fizessék ki a veszteségeiket, mivel a vízdíjak 2024-től átlagosan körülbelül a háromszorosára ugrottak – értesült a 24.hu.

„Nincs semmilyen eszközünk, hogy befolyásoljuk a döntéshozókat, csak a hivatalok közt pattog a labda. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) keresettel fordult a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH), az pedig felterjesztette az Energiaügyi Minisztériumnak (EM), ám a tárca nem reagált a megkeresésre. Úgy tudjuk, még nem foglalkoztak ezzel a témával, kétséges, hogy egyáltalán volt-e egyeztetés az államtitkári és a miniszteri szint között”  – mondta a 24.hu-nak az egyik vidéki nagyváros távhőcégének ügyvezető igazgatója, aki anonimitást kért.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés