A hét Fejér vármegyei település ivóvízellátó rendszerét érintő beruházás 13,232 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból valósul meg.


A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. közleménye szerint a projekt célja az ercsi vízbázis felhasználásával, a kútsor három új kúttal történő bővítésével a térségben található települések (Adony, Beloiannisz, Besnyő, Iváncsa, Kulcs, Pusztaszabolcs, Velence) ivóvízellátásának fejlesztése új vízbázisra való áttéréssel, a vízkezelési kapacitás növelése és a technológia korszerűsítése mellett.

Megépül 900 méter gerincvezeték, megvalósul a kétirányú nyomásfokozás Velence és Kulcs irányába, valamint új távvezetékek épülnek Kulcs, Velence, Beloiannisz és Besnyő irányába, összesen közel 25 kilométer hosszúságban.

Besnyő, Beloiannisz, Iváncsa, Adony és Pusztaszabolcs településeken új nyomásfokozó térszíni gépház és fertőtlenítő létesül; Besnyő, Beloiannisz, Iváncsa és Adony településeken glóbusz- és telephely-rekonstrukció történik, valamint Besnyő, Beloiannisz és Iváncsa településeken új mennyiségmérő műtárgyat építenek.

A fejlesztést az Építési és Közlekedési Minisztérium és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. konzorciuma valósítja meg. A százszázalékos támogatási intenzitású projekt fizikai befejezési határideje a 2025-ös év vége.

Hirdetés