Még egy hétig lehet pályázni a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát Önkormányzat díjra.


A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát Önkormányzat díjak fő célja, hogy megbecsüljék a fiatalok tehetséggondozása iránt elkötelezett szakembereket és önkormányzatokat. Március 5-ig várják a jelöléseket – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, Hornung Ágnes.

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjra olyan, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői jelölhetők, akik oktatják, nevelik, támogatják a fiatal tehetségeket, legalább öt éve a tehetséggondozásban dolgoznak, és a munkaköri feladataikon túl is szerepet vállalnak a tehetséggondozásban. A jelöléseket három kategóriában – Kiváló tehetséggondozó, Kiváló tehetségfejlesztő és Kiváló tehetségsegítő – várják a https://bonisbona.tehetsegunk.hu/ oldalon.

A 2013-ban alapított díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis Jótól jót tanulni latin közmondásból származik. Az elismerést, amely mellé négyszázezer forint jár, eddig több mint ezer pedagógus vehette át.

A Tehetségbarát Önkormányzat díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A díj elnyerésére idén is két kategóriában lehet pályázatot benyújtani a https://tehetsegunk.hu/ oldalon:

  • A kategória: községek, városok önkormányzatai,
  • B kategória: megyei jogú városok önkormányzatai és a fővárosi kerületi önkormányzatok.

A Tehetségbarát Önkormányzat címmel járó elismerés mellé anyagi támogatást is kapnak a nyertesek, amelyet tehetséggondozó tevékenységükre fordíthatnak. A támogatás összege az A kategória nyertesei esetében 1,5 millió forint, a B kategória nyertese esetében pedig hárommillió forint.

Hirdetés