Tizenöt áldozatsegítő központot létesített a kormány országszerte, és arra törekszik, hogy minden vármegyeközpontban legyen egy áldozatsegítő pont is.  


Tuzson Bence igazságügyi miniszter szerint arra kell törekedni, hogy a megkapják a lehető legnagyobb segítséget azok az embertársaink, akik bűncselekmény áldozatává váltak.

A miniszter elmondta, előkészületben van egy törvényjavaslat arra vonatkozóan, hogy az áldozatok véleményét is ki kelljen kérni, mielőtt egy elkövetőt feltételesen szabadlábra helyeznek.

„Segítsünk azoknak az embereknek, akik áldozattá váltak, de segítsünk megelőzni az áldozattá válást is” – kérte Tuzson Bence.

Hamarosan áldozatsegítő központ nyílik Újbudán – jelentette be az igazságügyi miniszter kedden a XI. kerületi Prielle Kornélia utcában, a leendő központ épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Tuzson Bence elmondta: országosan a tizenhatodik, a fővárosban pedig a második áldozatsegítő központ lesz az újbudai, ahol júliustól már várják a szakemberek a bajba jutottakat. A második budapesti áldozatsegítő központ létesítését a tárcavezető azzal indokolta, hogy a XI. kerületben sokan élnek, a kerület lakosságszámát tekintve az ország hatodik legnagyobb városa lenne.

A mintegy száz négyzetméteres központ helyszínének kiválasztásáért a miniszter köszönetet mondott Király Nórának, a tárca áldozatsegítő központok kommunikációjáért felelős miniszteri megbízottjának azért a komoly szakmai munkáért, amit az újbudai központ megnyitásáért végzett, és kiemelte: a bűncselekmények áldozatai számíthatnak a kormányra.

Hirdetés