Részlet a szerző bevezetőjéből:

Ötvenkét fejezet – ötvenkét felvillanása a múltnak, annak a bő száz esztendőnek, amely a reformkortól a második világháború kezdetéig eltelt. Történelmi személyiségek, írók, arisztokraták, festők, politikusok és pénzzsenik, művészek és katonák tűnnek fel e könyv lapjain színes kavalkádban; urak voltak és gavallérok, hétköznapi és nagyszerű helyzetek hősei. Látjuk Ferenc József császárt, amint kisgyermekként magyar nyelvleckéket bifláz, látjuk Munkácsyt, ahogy a szalonok sarkában keserves dalokat fütyörész, vagy Herman Ottót pokolgépet fabrikálni politikai ellenfelei eltántorításához.
Híres párbajhősök, korcsolyázó mágnások, kupléénekesek és cigányprímások mellett megismerhetjük Eötvös Károlyt, aki nagy írónak számított, de hatvanéves koráig egy könyve sem jelent meg, itt vannak a Király utcai szellemfényképészek, itt a nők elbűvölői, apa és fia, a két Sándor, Bródy és Hunyady, valamint feltűnik az öreg Görgey… tábornok, bokszerrel a zsebében, továbbá egy pesti mérnök, az afgánok ágyútervezője.
Látjuk a katonákat az elsõ világháború lövészárkaiban, és harminc évvel később, Erdély visszacsatolásakor. Látjuk Adyt haldokolni, Apponyi grófot, amint „felavatja” a bayreuthi Festspielhaust, és Bethlen Istvánt, amint egy romhalmaz tetején országépítéshez fog…

Kedvezményes könyvvásár keretében a kötetet kedvezménnyel mindössze 2700 Ft-os áron megvásárolhatja!

Letölthető:

Hirdetés