vírustérképAz operatív törzs javaslatára a kormány döntött, hogy februárban tovább folytatódik a csütörtök és péntek délután, valamint a szombati központi oltóhelyi akciónapok – be György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

Csak decemberben 1,4 millió embert oltottak be

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban a közmédiának nyilatkozva azt mondta: január negyedik hétvégéjéhez közeledve idén már a negyedik oltási akciósorozatot indítja a kormány. Emlékeztetett: a decemberi három heti akciósorozaton több mint 1,4 millió embert oltottak be, ezért döntöttek a folytatás mellett.

Az év első heteiben több mint 420 ezer oltást adtak be az akciónapokon, melyeken csütörtökönként és péntekenként délután 14-18, szombatonként pedig 10-18 óráig tartanak az oltóhelyek előzetes időpontfoglalás ismertetése nélkül, helyszíni regisztrációval fogadják az oltakozókat –.

Az államtitkár jelezte: februárban is folytatódik az akciónapok 115 szakrendelőben és 101 kórházban, valamint a háziorvosok egyeztetés alapján folytatják a praxisaikban az oltásokat.

Hozzátette: működik az időpontfoglalásos rendszer, amellyel minden napra lehet időpontot foglalni.

Már 37 ezren kérték a negyedik oltást

Az omikron variáns rendkívüli fertőzőképessége miatt különösen fontos az oltások felvétele - jelent ki az államtitkár. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány döntése értelmében a védettségi igazolványok február 15-től oltási igazolvánnyá alakulnak át, így aki a második oltást követő hat hónapon belül nem veszi fel a harmadikat, annak nem lesz érvényes az oltási igazolványa./p>

György István hangsúlyozta: már az első, a második és a harmadik mellett a negyedik oltások is felvehetők, eddig már 37 ezer negyedik oltást adtak be.

(VG.hu)

Hirdetés