Nincs pénz fizetésre, tiszteletdíjra, de még a villanyszámlát sem tudják kifizetni, a képviselőknek saját pénzükön kellett a fővárosba utazniuk a tegnapi közgyűlésre.


„Mélységesen sajnálom, nagy kudarcként élem meg az elmúlt harminc évet, ami ide vezetett” – idézte a Népszava Sárközi Károlyt, az Országos Roma Önkormányzat egyik képviselőjét az ORÖ szerdán tartott rendkívüli közgyűlésén. A lap felidézte, hogy előzőleg Lakatos Oszkár, az elnöki teendőket ellátó elnökhelyettes számolt be arról, milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy rendeződjön az ORÖ anyagi helyzete. Nem járt eredménnyel.

A Belügyminisztérium több mint egymilliárd forintot követel az ORÖ-től, és lassan egy éve nem kap állami támogatást az országos önkormányzat. Olyan tartozásokról van szó, amelyek még az előző ciklus idején, a Farkas Flórián vezetésével létrejött Híd a munka világába szövetkezet és más hasonló programok révén keletkeztek. Lakatos Oszkár azt mondja, a tartozást már visszafizették. A belügyi tárca szerint azonban a működési támogatásból ezt nem tehették volna meg, más bevételi forrása viszont nincs az ORÖ-nek.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés