Tokaj hatalmas problémája az elvándorlás, többek között ennek megállítására kezdett történelmi léptékű fejlesztésekbe a város – jelezte az Indexnek Posta György, Tokaj polgármestere.


A város vezetője részletesen feltárta, mi minden alakul át a város szívében, erre mennyi pénzt költenek, és mit várnak a fejlesztésektől. Az Index hozzájutott a látványtervekhez is, így előtte/utána fotókon érzékelhetjük a változás léptékét.

Az Index korábban megírta, hogy a tokaji főtér nagy átalakuláson megy keresztül a következő években: új parkok, kávézók és éttermek nyílnak majd meg a településen, és ez még nem minden.

A tervek szerint új életre kelnek Tokaj ikonikus belvárosi épületei, megújul a 951 éves település főtere, a környező utcák is. 

A felújítás több ezer négyzetméternyi ingatlant érint, útburkolat-rehabilitációval és parkosítással egybekötve. A belváros megújítására több mint tízmilliárd forintot juttat a kormány Tokajnak. A beruházások elindultak, az egyik ikonikus épület fejlesztője Kreinbacher József. A fejlesztés első látványtervei az Indexen láthatók először.

A cikk itt folytatódik

Hirdetés