Éves szinten több mint kétmillió kilowattóra megtakarítást eredményez az a másfél milliárd forintos energetikai fejlesztéssorozat, amely a közelmúltban zárult le a Baranya Vármegyei Kormányhivatal épületeiben.


A kormányhivatal közleményében azt írták, hogy a másfél milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből nyerték el, az energiamegtakarítást eredményező beruházások pedig a kormányhivatal tíz járásából nyolcat érintettek.

A 86 hónapon át zajló projekt keretében összesen 36 helyszínen zajlottak munkálatok: Pécsett huszonegy, Siklóson öt, Szigetváron három, Komlón kettő, Szentlőrincen, Mohácson, Sellyén, Villányban és Bólyban egy-egy épületet újítottak fel.

A beruházásoknak köszönhetően javultak az ingatlanok hőtechnikai adottságai, megújultak a fűtési, hűtési, szellőztetési és világítási rendszerei, továbbá napelemes rendszerek kiépítésével növelni tudták a megújuló energiaforrások felhasználásának arányát, ami további jelentős energia-megtakarítást eredményezett.

A projekt keretében megvalósított fejlesztések nyomán a kormányhivatal évente összesen 2,029 millió kilowattórányi energiafogyasztás-csökkenést ért el az épületeiben.

(HelloVidék)

Hirdetés