Befejeződött az óvoda felújítása és bővítése, valamint bölcsőde kialakítása Szekszárd szőlőhegyi városrészén, ezt a helyi önkormányzat jelentette be ma reggel, illetve az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Program közlése szerint, 285 millió forintos támogatással bővült és korszerűsödött a szekszárdi kórház járóbeteg-ellátást végző szakrendelőinek orvosi eszközparkja.


Az óvodai beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 246, illetve 231 millió forintos támogatásával valósították meg – írta közleményében a városháza. A tájékoztatás szerint az 50 gyermek nevelésére alkalmas óvodát és a 14 férőhelyes mini bölcsődét egy 2017-ben rossz állapota miatt bezárt óvodai épületben alakították ki. Az ingatlant felújították, bővítettek, korszerűsítették az elektromos hálózatot, a gépészetet, megújultak a játszóudvarok, a kerítések, új parkolót és utat építettek. A projekt részeként tornaszoba és orvosi szoba készült, illetve bútorokat, játékokat és fejlesztő eszközök szereztek be. A közlemény szerint a bővülő szőlőhegyi városrészben az új intézményekkel kielégíthető a bölcsőde és óvoda iránti lakossági igény. A bölcsőde legkorábban 2024. január 1-jétől, az óvoda szeptember 1-jétől fogadhatja a gyerekeket.

Továbbá a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház közleményében azt írta, hogy hét területen, az audiológiai, a tüdőgyógyászati, a kardiológiai, a képalkotó diagnosztikai, a gasztroenterológiai, a fül-orr-gégészeti és a sürgősségi ellátásban valósult meg a fejlesztés. A projekt keretében többek között csecsemő-hallásszűrőt, a légúti betegségek vizsgálatára használt bronchoszkópos tornyot, valamint kolonoszkópot és hordozható szívultrahang-készüléket vásároltak. Kitértek arra, hogy az új eszközök gyorsabb diagnózist, hatékonyabb módszereket tesznek lehetővé, és hozzájárulnak a fekvőbeteg-ellátásba küldött betegek számának csökkentéséhez. A fejlesztés segíti a betegségek korai felismerését, és csökkenti a várólistákat – tették hozzá.

Hirdetés