KÉRÉSZ lett a Tiszafüreden épült természetbúvár játszóház és túraközpont neve. A létesítmény tavasszal nyílik meg a látogatók előtt.


A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal közleménye szerint a vármegyei önkormányzat és konzorciumi partnere, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség együttműködésében új, négy évszakos aktív- és ökoturisztikai attrakció épült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 1,3 milliárd forint százszázalékos, vissza nem térítendő támogatásból.

A KÉRÉSZ öko- és aktív turisztikai központ rossz időjárás esetén is kínál majd programlehetőségeket a térségbe érkezőknek, az aktív turizmus kedvelőinek. A füredi Holt-Tisza partján lévő létesítményben többek között panorámás teraszt, belső fogyasztóteret, földszinti rendezvényteret alakítottak ki. Emellett például természetismereti bemutató- és csoportos foglalkoztatóhelyiségek is a látogatók rendelkezésére állnak majd. A komplexum a vízi túrák és a kirándulások kiindulópontjaként is szolgál, de konferenciáknak is helyet ad.

Kiemelt figyelmet fordítottak a tervezéskor a fenntarthatóságra, igyekeznek a létesítményt teljes mértékben megújuló energiaforrásokat használva üzemeltetni.

Hirdetés