Idén tizenkettedik alkalommal, a Föld napjára időzítve, április 22-én elindul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programja. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára mondta el a részleteket.


A kormány 2011-ben indította el a hulladékszedési akciót, hogy erősítse a környezettudatos szemléletet, népszerűsítse az önkéntességét és megelőzze az illegális hulladéklerakást. Tavaly az ország minden részén, összesen 2200 helyszínen, 1775 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a programban részt vevő családok, iskolai közösségek, civil szervezetek – emlékeztetett Raisz Anikó.

A kampányban idén a vállalatokat is szeretnék megszólítani. A cégek részvételükkel a társadalmi felelősségvállalás keretében hozzájárulhatnak saját ESG követelményeik teljesítéséhez – mondta.

Az államtitkár kitért arra, hogy kizárólag olyan hulladék gyűjthető, amely kézzel biztonságosan szedhető, és zsákban elszállítható, ez elsősorban háztartási hulladékot jelent.

Építési törmelék, gyógyszer, motorolaj, elektronikai hulladék, akkumulátor, gumiabroncs nem gyűjthető, ezeket a Hulladékradar applikáción keresztül lehet bejelenteni.

Hirdetés