Elindult ez elmúlt időszak legjelentősebb ajkai fejlesztése, az „Élhető város" projekt, és csütörtökön átadták az ajkai Városligetben található hidat is.


Navracsics  Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a projektnyitó ünnepségen hangsúlyozta: az Élhető városhoz hasonló beruházások célja az, hogy Magyarország az unió legélhetőbb országai közé tartozzon.

Azt mondta, a város az elmúlt időszakban számos területen nagyot lépett előre. Nagyipari hagyományai révén visszanyeri a helyét a nemzetgazdaságban, és elnyeri méltó helyét a turisztikai térképen is – fűzte hozzá.
Fontos lépésnek tartja, hogy a közelmúltban megérkezett a 2021-2027-es uniós pénzügyi időszak első részlete, így a beruházások folytatódhatnak, illetve újak kezdődhetnek.

A 2014-2020-as uniós ciklust vizsgálva Magyarország az első három legsikeresebb ország egyike a forrás felhasználását illetően – mondta.

Schwartz Béla (Közösen Ajkáért Egyesület) polgármester elmondta, hogy elkészült az ottani Városligeti-tó új hídja a korábbi fahíd helyén 55 millió forintból. Ezenkívül zajlik az Élhető város projekt, amelynek keretében 1,146 milliárd forintból több beruházás valósul meg várhatóan két éven belül.

A projekt részeként kerékpárutat, új közúti hidat építenek, okos vízmérők létesültek és okos zebra, komposztáló, zöldterület-fejlesztés történik, megújul az ajkai Városliget is, ahol játszóteret és futópályát is építenek.

Hirdetés