Rendelettel lépett át a kormány a szegedi önkormányzaton, hogy az egyház kivághasson egy erdőt a püspök stadionja mellett.

Rendelettel lépett át a kormány a szegedi önkormányzaton, hogy az egyház kivághasson egy erdőt a püspök stadionja mellett – írta a 444. A kormány októberben adományozott hat hektárnyi erdőt a Szent Gellért Fórum mellett a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, hogy ott iskolát építsenek, az szegedi önkormányzat azonban attól tartott, hogy az építkezés miatt teljesen ki fogják irtani az egyik utolsó nagyobb méretű, egybefüggő szegedi erdőt. Ráadásul a kormány semmiről sem egyeztetett a városvezetéssel, de 103 milliót félretettek arra, hogy átminősítsék a területet, majd valahol máshol telepítsenek erdőt helyette.

A városvezetés úgy tervezte, hogy a közgyűlésen rendeletben három évre tiltja meg az átminősítést, hogy kereshessenek egy másik helyszínt az iskolának. Az egyház és az állam azonban ragaszkodik hozzá, hogy az iskola Kiss-Rigó László püspök stadionja mellett épülhessen fel. A kormány pedig beelőzte a szegedi önkormányzatot, és tegnap este kijött egy kormányrendelet, amivel a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított katolikus iskola építésénél nem alkalmazható változtatási tilalom.

(Klubrádió)