Lassan halad a segítségnyújtás, de nem igaz, hogy nem történik semmi – mondja a tavaly júniusban sárlavinával érintett Recsk polgármestere. A kormány által bejelentett ötszázmillió nincs, helyette az MR Lakásalap próbál segíteni máshol lakhatást biztosítani a károsult családoknak, de nem mindenki tud vagy akar élni a lehetőséggel.


Egyetlen ingatlan sem sérült meg a sárlavinától a szakértői vélemények szerint, Kolontáron is visszaköltöztek a kitakarított épületekbe a vörösiszap-katasztrófa után – Nagy Sándor polgármester szerint ez lehet az oka, hogy a kormány által az ablakba kitett ötszázmillió forintról végül nem született támogatói okirat, vagyis azt a pénzt nem adták oda.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat által alapított MR Lakásalap Nkft.-t bízta meg a kormány, hogy segítsen annak a huszonkét családnak, amelyeknek Hunyadi utcai házát, kertjét tavaly június 8-án elöntötte a lezúduló sár a lakásuktól pár száz méterre, a hegytetőn létesített NER-közeli bányából.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés