Július 1-jétől érvényesek a vármegye- és országbérletek Zalaegerszeg helyi közlekedésében is – közölte az MTI-vel pénteken az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, Nagy Bálint.


 Az államtitkár kiemelte, hogy a zalai megyeszékhely az első település, amely csatlakozik az egységes tarifarendszerhez.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a minisztériummal kötött megállapodást, amely alapján az új bérlettípusok a város közigazgatási határán belül is használhatók. A változás miatti bevételkiesés felét a kormány átvállalja az önkormányzattól. Hozzátette, hogy az olcsó, egyszerű, korlátlan ország- és vármegyebérletek rendkívül népszerűek, a május 1-jei bevezetés óta már 336 ezret értékesítettek. A szakpolitikus hangsúlyozta, hogy továbbra is csatlakozhat bármelyik település az országos rendszerhez, az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdettől fogva nyitott az egyeztetésre.

Nagy Bálint elmondta, hogy jelenleg is több várossal tárgyalnak, így hamarosan újabb helyközi járatokkal bővülhet a bérletek érvényessége.

A 30 napos vármegyebérletek 9450 forintba, a 30 napos országbérletek 18.900 forintba kerülnek. A tanulók és más jogosultak 90 százalékos kedvezménnyel, vagyis mindössze 945 forintért, illetve 1890 forintért vásárolhatják meg ezeket a bérleteket.

(24.hu)

Hirdetés