Csütörtökön eltávolították posztjáról Szekszárd polgármesterét.


A képviselő-testület összeférhetetlenséget állapított meg Ács Rezső tevékenységével kapcsolatban. Bomba Gábor, az ellenzéki Éljen Szekszárd frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy a polgármesternek van egyéb mellékjövedelme is, amire még egy 2019-ben íródott Átlátszó-cikk hívta fel a figyelmet. 

Ács feltehetően 2017-től folyamatosan betöltött a főállású polgármesteri állása mellett elvállat egy másik állást is: az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanács Elnöki tisztségét. Ezért az állásért 300 ezer forintot kapott havonta. Az állásról szóló információkat az ERÖV vezetője megerősítette a testületnek. 

,,Mivel a két tisztség összeférhetetlen, és Ács Rezső ezt az összeférhetetlenséget 30 napon belül nem szüntette meg, így a közgyűlés nem tehetett mást, mint hogy megállapította az összeférhetetlenséget, és megszüntette a polgármester jogviszonyát. A döntés a következő napon, azaz pénteken hatályba lép" – közölte Bomba Gábor. A helyzet miatt csütörtöktől az alpolgármester felelős a város vezetéséért, Ács Rezső pedig jogorvoslattal élhet a döntés ellen még öt napig. 

„Én vagyok Szekszárd polgármestere, és a jövő évi választásokig az is maradok"

Természetesen a döntést követően megszólalt Ács Rezső is. Facebook-oldalán úgy fogalmazott: „Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése zárt ülésen ma olyan döntést hozott, mellyel a többség egyértelmű szándéka ellehetetleníteni munkámat. Az ERÖV Víziközmű Zrt. Stratégiai Tanácsadó Testületében betöltött pozíciómat használták fel arra, hogy kimondják az összeférhetetlenséget és megszüntessék polgármesteri jogviszonyomat. A döntést természetesen minden lehetséges jogi úton megtámadom” – írja Ács.

A polgármester hozzátette: „az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanácsadó Testületében hosszú évek óta betöltött elnöki tisztemet soha nem titkoltam, az érte kapott juttatást minden évben szerepeltettem a vagyonbevallásomban. Soha senki nem kifogásolta.”

(atv)

 

Hirdetés