A duplájára drágult, tartalmában csökkentett, játszótér nélkül megépült rekreációs parknál több tételt kétszer akart elszámoltatni az önkormányzat, amit az irányító hatóság megtagadott, 262 millió forintot nem fizet ki a városnak. A bölcsőde felújításánál 72 milliós kötbért nem érvényesített a vállalkozóval szemben a helyhatóság, emiatt nyomozás indult. Az önkormányzat tisztségviselőit is meghallgatta a rendőrség.


A szigetvári önkormányzatnál dolgozókat is meghallgatott a rendőrség annak a nyomozásnak a során, amit hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított a Baranya megyei rendőr-főkapitányság. A nyomozást a szigetvári óvodák és bölcsőde bővítése, felújítása, illetve a rekreációs központ létesítése miatti közbeszerzési eljárások miatt rendelték el. Az értesülést a rendőrség és Vass Péter polgármester (Szigetvárért Tisztességgel) is megerősítette. Az intézkedés alapját egy költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújára hivatkozó, tavaly novemberi feljelentés szolgáltatta. Az óvoda felújításánál az önkormányzat nem érvényesítette a kötbért, a rekreációs központ pedig az eredeti közbeszerzési felhíváshoz képest kevesebb műszaki tartalommal készült el, viszont a duplájába került.

A feljelentő arra hivatkozott, hogy a Napsugár óvoda kivitelezőjével szemben Szigetvár önkormányzata közel 72 millió forint kötbért engedett el a vállalkozó részére. Erről a képviselő-testület zárt ülésen döntött, miközben forráshiányra hivatkozva a kivitelezések kapcsán újabb és újabb állami forrásokat igényeltek és kaptak, valamint közösségi adományozást szerveztek azzal, hogy nincs elegendő pénze az önkormányzatnak.

A cikk itt olvasható tovább

(Képünk illusztráció)

Hirdetés