rendNem rossz döntés, hogy a kormány mégsem akarja államosítani az egészségügyi szakrendelőket – ezt Gémesi György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke elmondta: ő tudja támogatni az óvatos államosítást, jó lépés, hogy a kormány nem akarja magára húzni a teljes egészségügyet. A szakember szerint sok önkormányzat szeretné magánál tartani a szakrendelőket, hiszen komoly ráhatásuk van például a munka minőségével kapcsolatban is. Gémesi György azt mondja: ez a döntés most egy picit visszaadja az önkormányzatok presztízsét. 

A MÖSZ elnöke ugyanakkor hozzátette: megint érezhető a kapkodás a kormányzat részéről, jó lett volna, ha már korábban lehet tudni a döntést, hiszen az önkormányzatok többsége idén semmit sem költött a rendelőkre, mivel azt hitték, államosítják azokat. Gémesi György azt is aggályosnak tartja, hogy nem lehet tudni, milyen források lesznek 2013-ban. Az oktatással kapcsolatban azt mondta: 22 éve nem éreztem magam ilyen bizonytalanságban, hiszen még most sem lehet tudni, hogy mi lesz az iskolákkal. A mindennapos testnevelésnek szerinte

Hirdetés