Jelképes áron, egy forintért kínál építési telkeket a tolnanémedi önkormányzat, ösztönözve a fiatalok letelepedését – mondta el a település polgármestere az MTI-nek.


Vígh László (Fidesz-KDNP) polgármester azt is közölte, hogy körülbelül tíz, 3000-4000 négyzetméteres – közművesített vagy könnyen közművesíthető – telket kínálnak az építkezőknek.

Az igénylésnél nincs életkori megkötés, a telkeket a vásárlástól számítva tíz évig nem lehet elidegeníteni. A cél az, hogy nőjön a lakosok száma, azt szeretnék, ha fiatalok helyben maradnának vagy letelepednének Tolnanémediben.

A községben 2017-ben még 1100-an éltek, 2022-ben már csak 991-en, a lakosság elöregedett, a tovább tanuló fiatalok jellemzően nem költöznek haza – vázolta a jelen helyzetet a polgármester. Közlése szerint a környéken 2-5 millió forintért lehet közművesített építési telket vásárolni.

A teol.hu Tolna vármegyei hírportálnak a polgármester azt mondta, hogy a településen minden feltétel adva van a nyugodt családi élethez. Az elmúlt években megújult az óvoda, a volt általános iskola, a művelődési ház, és a közeli Nebojsza-dombon lévő kilátó- és pihenőhely is.

Hirdetés