szippanto01A terv szerint halad a szennyvíz-elvezetési beruházás, amelynek keretében 2015-ig mintegy 240 kilométer csatorna épül a fővárosban és az agglomerációban - jelentette ki Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes.

Óriási adósságot törleszt most a város, a beruházás eredményeképpen Budapesten 95-96 százalékos lesz a csatornázottság - mondta Szeneczey Balázs, hangsúlyozva: a csatornázási projekt Tarlós István főpolgármester választási programjának egyik kiemelt része volt. Közölte, hogy a projekt összköltsége több mint 34 milliárd forint, ebből mintegy 28 milliárd uniós forrás.

A Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése elnevezésű projekt keretében építendő mintegy 240 kilométernyi csatornahálózatból a XVIII. kerületben 90 kilométer épül majd meg - mondta Szeneczey Balázs. Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere, országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) közölte, március 10-ig mintegy 17 kilométer csatorna készült el. Jelenleg a projekt "tízszázalékos előnyben" van az ütemtervhez képest - tette hozzá. Ha a jelenlegi ütemben tudnak a munkálatok haladni, akkor az év végéig a teljes pestszentlőrinci rész elkészül. A pestszentimrei rész esetében várhatóan 83 százalék körüli lesz a készültség az év végén.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a házi rácsatlakozási lehetőség csak a közcsatorna üzembe helyezése után nyílik meg. A 40 ezer forintos helyi közmű-hozzájárulási díjat eltörölték, ezt magára vállalta az önkormányzat. Közölte azt is, hogy az utak teljes szélességében történő helyreállítása érdekében a fővárosi önkormányzatnak már átadtak több százmillió forintot.

Hirdetés