parkÚjévig minden fővárosi közterületi parkolót - 2257 férőhelyet és 152 parkolóórát - átadnak a kerületi önkormányzatoknak - mondta el a BKK vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek. A parkolás szabályozása, az átfogó budapesti rendeletalkotás ugyanakor továbbra is a Fővárosi Közgyűlésnél marad.

 

Öt városrészben kétezernyi parkolóhelyének üzemeltetését adja át ezekben a hetekben a főváros az önkormányzati törvény jövő januártól hatályos módosítása alapján - számol be róla a Magyar Nemzet.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója a lap hétfői számában elmondta: újévig minden fővárosi közterületi parkolót - 2257 férőhelyet és 152 parkolóórát - átadnak a kerületi önkormányzatoknak. Az órák és a férőhelyek technikai átadását az amúgy is díjmentes ünnepi időszakban meg tudják oldani, a bevételek megosztásáról pedig a politikusoknak kell megegyezniük - tette hozzá.

A parkolás szabályozása, az átfogó budapesti rendeletalkotás továbbra is a Fővárosi Közgyűlésnél marad, a fizetős övezetek azonban kizárólag a kerületek kezdeményezésére bővülhetnek. Budán, ahol a kiemelt főútvonalakon eddig csak elvétve kellett fizetni, 2013-ban jelentős változások várhatók. Pesten folyamatos a bővülés, ráadásul a BKV tarifák emelése miatt az eddig is magas díjak tovább emelkednek - írja a lap.

Hirdetés