csaladA Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége az „Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel” című projekt adta lehetőségekkel élve csereprogramot szervez öt norvég és öt magyar női választott helyi képviselő részvételével a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére irányuló legjobb norvég önkormányzati gyakorlatok megismerésére. Az eseménnyel kapcsolatban az alábbi felhívást adta ki a szervezet.

Nagy örömmel értesítjük, hogy az „Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel” című projektünk 2013 őszén elindult. A projekt sok egyéb téma mellett, az Esélyegyenlőségi Munkacsomag keretében különleges hangsúlyt helyez a nők szerepvállalásának erősítésére a közéletben, valamint azon önkormányzati támogatási lehetőségek felkutatására, amelyek hozzájárulnak a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtéséhez a nők esetében.

Az Esélyegyenlőségi Munkacsomagban, egyebek mellett, csereprogramot szervezünk öt norvég és öt magyar női választott helyi képviselő részvételével a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére irányuló legjobb norvég önkormányzati gyakorlatok megismerése érdekében. A csereprogram egy magyarországi háromnapos munkacsoport üléssel indul, majd egy háromnapos norvégiai tanulmányúttal folytatódik. A tanulmányúton résztvevő magyar, női választott képviselők kiutaznak norvég kollégáikhoz, hogy a helyszínen tanulmányozzák a norvég jó gyakorlatok megvalósítási formáit. A magyar választott női képviselők a Norvégiában látott jó példák alapján a norvég kollégák támogatásával kidolgozzák az itthoni munka-magánélet egyensúlyáról szóló kísérleti tevékenységet, mintaprojektet. A mintaprojekt, a tanulmányút, majd a mintaprojekt eredményeit bemutató munkacsoport megvalósításának finanszírozása a projektből történik. A mintaprojektek eredményeiről összegző tanulmány készül.

Tervezett időpontok:

- 2014. március, felkészítő munkacsoportülés a norvég partnerek részvételével
- 2014. május-június, előzetesen egyeztetett időpontban háromnapos tanulmányút Norvégiába
- 2014. augusztus-szeptember, mintaprojektek eredményeit bemutató munkacsoportok Magyarországon norvég részvétellel
- 2014. december a mintaprojektek eredményeit összegző kiadvány megjelenése

A mintaprojektek résztvevőit pályázat útján választjuk ki. Olyan, angol nyelven magas szinten beszélő választott helyi női képviselők jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a női-férfi esélyegyenlőség témája iránt és / vagy már részt vesznek a nők és férfiak helyi esélyegyenlőségének megteremtésére irányuló munkában.

Amennyiben szívesen csatlakozna mintaprojektünkhöz, kérem, küldje el angol nyelvű motivációs levelét, 2014. február 3. délig Krausz Veronika (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ), vagy Balla Mónika (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) részére. A levél javasolt tartalma: rövid bemutatkozás, a településen zajló és esetlegesen az Ön által végzett esélyegyenlőségi tevékenységek bemutatása, különös tekintettel a nők esélyegyenlőségének megteremtésére irányuló törekvésekre; opcionális rész: elképzelések arra vonatkozólag, hogy milyen típusú jó példákat tanulmányozna szívesen az adott témában.

A kézhez kapott anyagok áttekintését követően a lehetséges jelöltekkel angol nyelvű szóbeli beszélgetésre kerül sor előreláthatólag 2014. február végén, március első felében. A pályázat eredményéről az összes jelentkezőt márciusban értesítjük.

Reméljük, hogy felhívásunk felkeltette az érdeklődését, további kérdések esetén örömmel állunk a rendelkezésére. - írják felhívásukban.

(OrientPress Hírügynökség)

Hirdetés