aradszki andras01Összesen 3400 milliárd forintnyi beruházással csaknem 260 projekt valósulhat meg a Modern városok program keretében - mondta Aradszki András, az energiaügyekért felelős államtitkári posztot is betöltő KDNP-s országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján.

A kezdeményezés a kormány korszakalkotó programja, a fő céljuk az volt, hogy erősítsék a vidéket – mondta Aradszki András. A vidék erősítésének motorja a 2015-ben meghirdetett Modern városok program, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a városok a fejlődés mozgatórugói legyenek az adott régióban. A program 3400 milliárdos forrással valósulhat meg, és a fejlesztéseket a városokkal közösen határozta meg a kormány - közölte, emlékeztetve arra, hogy minden megyei jogú várossal kötöttek együttműködési megállapodást.

A gazdaságfejlesztésen belül rég halogatott álmok valósulhatnak meg - jegyezte meg. Ennek előzményeként említette meg, hogy több mint ezermilliárd forint adósságtól mentesítették az önkormányzatokat, amelyek így tiszta lappal tudják fogadni a forrásokat.

Csaknem 260 fejlesztési projekt valósulhat meg: ipari parkok, kulturális, egészségügyi, sportlétesítmények, munkahelyteremtő beruházások, közlekedési fejlesztések – sorolta a képviselő. Olyan modern városok jöhetnek létre, ahol javulnak az életkörülmények, és minden, a családi és közösségi lét szempontjából fontos létesítmény megtalálható - fejezte ki reményét.

Választókörzete fejlesztéseiről szólva Aradszki András közölte: többek között új iskolákat építenek, megújul a szakképzés rendszere, fejlesztik az egészségügyi intézményeket. 2022-ig Érd más programokkal összesen mintegy 130 milliárddal gyarapodhat. Ennek döntő része központi költségvetési forrás.

 

Hirdetés