papcsak ferencA BVSC Hivatalosan is Zuglóé lett azzal, hogy csütörtökön a MÁV Zrt.-től a XIV. kerületi önkormányzat tulajdonába került a Szőnyi úti ingatlankomplexum. Papcsák Ferenc polgármester Korsós Boglárkával, a MÁV Zrt. vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatójával írta alá a birtokbaadási jegyzőkönyvet.

Az átadás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével történik. A kerület polgármestere Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkárral, egyben klubelnökkel szignálta a közszolgáltatással vegyes hasznosítási szerződést. "Hosszú ideje vártunk erre a pillanatra, fontos, hogy a BVSC életképes maradjon" - szögezte le.

Az állami adósságátvállalással segített klubhoz hasonlóan az önkormányzat is tehermentes már, és 23 éves fennállása során először idén pozitív mérleggel zárja költségvetését, mintegy 100-200 millió forintos tartalékkal fejezi be az évet – mondta el Papcsák Ferenc. A képviselő-testület jóváhagyta a Szőnyi úton létesítendő sportpályák építését támogató pályázat benyújtását a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt labdarúgópálya-építési program keretében, és biztosította a pályázathoz szükséges 45 millió forintos önerőt, valamint további 255 millió forintos önerőt fordít az uszoda felújítására.

Az államtitkár-klubelnök szerint új fejezet kezdődik most a BVSC életében, amely 2014 második felére mintegy egymilliárd forintért újítja fel uszodáját és futballpályáját. Korsós Boglárka közölte, az ingatlannak a MÁV Zrt. mindig jó gazdája volt, generációk nőttek úgy fel, hogy a BVSC sportolási lehetőséget biztosított részükre Budapest szívében, s a központ mind a tömegsport, mind az élsport otthona volt. "A MÁV Zrt. azzal a reménnyel adja az önkormányzat birtokába az ingatlant, hogy az új tulajdonos mindezeket a lehetőségeket továbbra is biztosítani tudja és fogja a jelen és a jövő nemzedékei, olimpikonjai számára" – búcsúzott a létesítményektől a gazdálkodási igazgató.

Hirdetés