szemetszedesÚjra megtartják a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciónapot, amelyhez a szervezők szerdáig az ország minden részéről várják a lakosság, a vállalatok, az önkormányzatok, az iskolák és civil szervezetek jelentkezését.

A szeptember 14-ei TeSzedd! akciónap célja az, hogy összefogja azokat a lakosokat és szervezeteket, akik, illetve amelyek tevőlegesen is szeretnének hozzájárulni lakókörnyezetek tisztaságához és a gazdátlan, illegálisan lerakott szemétkupacok felszámolásához. Az országos akciónapra szeptember 11-ig lehet regisztrálni. A honlapon a részvételhez kapcsolódó lehetőségekről is lehet olvasni - tájékoztatták a program részleteiről az MTI-t a szervezők.

Tavaly az önkéntesek országszerte szedték a szemetet utcán, parkokban, települések határaiban, folyók és tavak partján. A speciálisan kiképzett szakemberek pedig a vizek mélyét, a hegyek járhatatlan szikláit is megtisztították.

A szervezők úgy vélik, a személyes tapasztalat, a közösen végzett munka ereje, eredménye nemcsak látványos tisztaságot hoz, hanem jelentős lépés a környezet, a természet védelmében. A TeSzedd! nap főszervezői: a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. A szervezésben és lebonyolításban együttműködő partner a Belügyminisztérium, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Hirdetés