cselotei erzsebet01A képviselő-testület és közte kialakult bizalmatlansággal indokolta lemondását Fót polgármestere, Cselőtei Erzsébet (Fidesz) - közölte az önkormányzat. Az egyik helyi képviselő szerint az együttműködés hiányát, az egyeztetések elmaradását, illetve munkájának ellehetetlenítését jelölte meg lemondásának okaként a polgármester.

Fót egyik alpolgármestere, Bartos Sándor (Fidesz) megerősítette az MTI-nek, hogy Cselőtei Erzsébet lemondott posztjáról. A fóti önkormányzat közleménye szerint szerdán a képviselő-testület havi rendes nyílt ülésén mondott le polgármesteri és képviselői mandátumáról. A polgármester az ülésen írásban nyújtotta be lemondását, és átadta Pozderka Gábor (Fidesz) alpolgármesternek.

A testületi ülésről Szabó Mihály (Civil Összefogás a Fótiakért - CÖF) képviselő az MTI-nek elmondta, hogy a személyeskedésig fajuló maratoni ülést a polgármester többször is elhagyta, majd visszatért, végül előhúzott a zsebéből, és letett az asztalra egy cédulát, amelyen lemondása állt. Ezután a polgármesteri, valamint a képviselői posztról való távozását szóban is megindokolta - idézte fel a történteket Szabó Mihály.

A képviselő szerint a polgármester egyebek mellett azt sérelmezte, hogy a testület tagjai hosszabb ideje nem vették figyelembe a véleményét, nem működtek együtt, nem egyeztettek vele fontos kérdésekben, sőt "házon belül és kívül" is próbálták ellehetetleníteni. Már-már irányíthatatlanná vált a hivatal - mondta a képviselő, aki 2012 tavaszáig a testület Fidesz-frakcióhoz tartozott, de jelenleg a CÖF tagjaként politizál.

Az MTI telefonon többször kereste Cselőtei Erzsébetet, de nem érte el. A fóti képviselő-testület tízfősre csökkent, öten a Fideszt, ketten az MSZP-t képviselik, egy képviselő a Jobbik, kettő a CÖF színeiben dolgozik.

Hirdetés