halfozoA MA-HAL továbbra is dolgozik a hazai halfogyasztás növelésén. Ennek érdekében indították el 2020-ban a rendszeres, legalább heti egy alkalommal történő halfogyasztásra ösztönző „HalPéntek" kampányukat. 

Mindenki számára ismeretes, hogy a rendszeres halfogyasztás pozitív élettani hatással bír, a nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szív- és érrendszeri beteg.

A „HalPéntek" kampányuk keretében most szombaton MA-HAL 46. Országos Halfőző Versenyt szerveznek Zalaegerszegen, ahol a látogatók megkóstolhatják a versenyzők által készített különleges halételeket.

Az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – ZALAI TERÍTÉK rendezvény keretében a Kazinczy tér ad otthont a halfőző versenynek, amelynek fő célja a halételek népszerűsítése, amiket az érdeklődők meg is kóstolhatnak.

Az Agrárminisztérium és a MOHOSZ támogatásának köszönhetően a halas ételeken kívül kulturális, zenei és gyermekprogramok várják majd a kedves érdeklődőket, a belépés természetes díjtalan lesz.

A haltermelés népszerűsítése érdekében 3 napig ingyenesen látogatható lesz a 24.000 literes óriásakvárium is, amiben a hazai tógazdasági halfajok kerülnek bemutatásra. A halon kívül vadételeket is lehet majd kóstolni a három napos programon. A rendezvényre új receptfüzetekkel és rengeteg halpéntekes meglepetéssel készülünk.

HalPéntek honlap

Hirdetés