A Déli pályaudvaron és környékén tartott köztisztasági és közrendvédelmi akciót a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a partnereivel.


Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint kitakarították az aluljárószintet, a kerengő területét, a lépcsőfeljárót és a villamosmegállókat. A takarítást a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és a Főkert Kertészeti Divíziója, a BKV Zrt. és a MÁV Zrt. munkatársai végezték egyéb napi teendőiken felül.

A BKK azt írta beszámolójában, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság fokozott rendőri jelenlétet foganatosított a helyszínen. Az összehangolt munkából kivették részüket a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda munkatársai, akik a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatának munkatársai, akik szükség esetén a területileg illetékes utcai szolgálat közreműködésével segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

Az akciósorozat május 9-én folytatódik: a Népliget és Kőbánya alsó vasútállomás környéke következik. Előtte, április 28-án, vasárnap a Budapesti Közművek folytatja a budapesti tavaszi nagytakarítást: a 4-es a 6-os villamos teljes vonalát (a Széll Kálmán tértől Újbuda-központig, illetve a Móricz Zsigmond körtérig) és környékét kitakarítja, beleértve a Nagykörút környezetében lévő tereket, aluljárókat, járdákat és a közösségi közlekedési megállóhelyeket.

A köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés 2021-ben indult el a BKK szervezésében: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között tervezetten havonta két-három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban.

Hirdetés