Kétszázmillió forint uniós támogatásból fejlesztette a kulturális központ melletti teret a Békés vármegyei Nagyszénás önkormányzata – közölte a polgármesteri hivatal.


A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el, a kivitelezés a befejezési határidő előtt bő egy évvel megvalósult.

Az összegből a környéken egészen egyedülálló beruházás jött létre – fogalmazott Nyemcsok János (Polgári Egyesület Nagyszénás), a 4400 lakosú nagyközség polgármestere.

A tér egyik részére „hagyományos” játékokat (hinta, mászóka), míg a másikra digitális és interaktív elemeket telepítettek 134 millió forintból. Napelemes okospadot, interaktív információs tornyot, napórát, könyvcserebere-szekrényt, továbbá utcabútorokat és kerékpártárolókat helyeztek ki, amivel aktív rekreációs területet hoztak létre, amely képes megállítani a népességcsökkenést – olvasható a projektről a nagyközség honlapján. A fennmaradó összegből parkosítottak, több mint hetvenféle növényt telepítettek a játszótér mellé.

Hirdetés