„Soha többet földadót, ezt kérték a gazdák a magyar kormánytól, és mi ezt most törvényben is garantáljuk” – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.


Az Országgyűlés kedden elfogadta a földadó elleni törvényt. Az új szabályozás megtiltja a földadó kivetését a polgármestereknek és az önkormányzatoknak. „Azért tartottuk ezt szükségesnek, mert a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere a mostani háborús időkben, a járvány és a történelmi aszály után földadót vetett ki a helyi gazdákra – mondta Nagy István agrárminiszter. – Ha ezt egy településen megcsinálja a baloldal, akkor kész megcsinálni a többi baloldali vezetésű településen is.”

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen lépett fel a földadó eltörlése érdekében, a földadó elleni petíciójukat március végéig több mint százhúszezren írták alá, köztük a miniszter is, aki azt mondta: a gazdák megadóztatása forrást vonna ki az ágazatból, a földadó pedig begyűrűzik az élelmiszerek árába. „Így azt a magyar emberek pénztárcája is mindenkinél megérzi.”

„A kormány meghallotta a magyar gazdák hangját és azonnal cselekedett – folytatta gyújtó hangú beszédét –, nem hagyhattuk, hogy a baloldali településvezetők még több terhet rójanak a háborútól, az elhibázott brüsszeli szankcióktól és történelmi aszálytól sújtott gazdákra.”

„Immár jogi garancia van arra, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját – mondta. – A most elfogadott törvényjavaslatot természetesen a gazdaszervezetekkel közösen dolgozta ki a kormány. A magyar kormány mindig, minden körülmények között a magyar gazdák mellett áll, megvédjük a magyar gazdák érdekeit itthon is, Brüsszelben is. Soha többé földadót!”

Hirdetés