Úgynevezett vízbiztonsági kamerákat szereltek a Balaton több településére, amelyeket a Balaton Kiemelt Térség köz-, és vízbiztonságáért dolgozó hivatalos szervezetek használnak a jogszabályok által meghatározott keretek között.


A Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén a kamerák használatba adását engedélyezték, ezekkel az eszközökkel a jövőben az egész kapcsolódó teret pásztázhatják. 

A Balaton Kiemelt Térség víz- és közbiztonsága fejlesztése érdekében az elmúlt években egy tíz darab eszközből álló, térfigyelő kamera hálózatot építettek ki a magyar tenger körül. Az infrastruktúrát a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) közbiztonság fejlesztési keret terhére vásárolták és üzemelték be. 

A kamerákat a Balaton Kiemelt Térség köz- és vízbiztonságáért dolgozó hivatalos szervezetek használják a jogszabályok által meghatározott keretek között.

Az érintett kamerákat a Balaton Fejlesztési Tanács által nyújtott támogatás terhére szerezték be, a következő telepítési helyekre:

  • Balatonfüred, Hotel Marina
  • Balatonkenese, Hotel Marina Port
  • Fonyód, Várhegy kilátó
  • Tihany, Club Tihany
  • Keszthely, Helikon Hotel

Az előterjesztésben megjelölt, rendkívül jó felbontású, kiváló képeket közvetítő térfigyelő kamerákat több célra is használhatják majd: információkat szolgáltatnak például a vízbiztonsággal összefüggő kérdésekről, az illegális szemetet a területre beszállító járművekről, az egyéb gyalogos- vagy járműmozgásokról, de várhatóan a szabálytalanul leparkoló járművek rendszáma is leolvasható lesz majd róluk.

Hirdetés