A történet nagytotálban már 2016-ban elkezdődött, amikor Orbán Viktor kifejtette „Modern városok” névre keresztelt programtervét. Eszerint Orbán terve az, hogy Magyarország mind a 175 járásában legyen lőtér, vívóterem és lovasközpont.


„Mi azért költöztünk ide, mert eddig a madárcsicsergést hallgattuk minden nap. Most már a lövéseket fogjuk”– összegzi aggodalmait egy lakó Üllőn.

Tavaly decemberben a kormány nemzetgazdaságilag kiemeltté nyilvánította az Üllőre tervezett, 45,5 hektáros lőteret. A történet kissé csavaros: jelenleg a lakosok, az önkormányzat és a leendő lőtérrel szomszédos Állatorvostudományi Egyetem is ellenzi, hogy a lőtér megépüljön.

A befektető, a Hungarorange Kft. szerint a hirtelen jött ellenzés azonban csak „politikai okokból” lehet, mert az önkormányzat korábban határozottan támogatta a dolgot. Pénteken lakossági fórumot tartottak a városban, ahol kirajzolódott, hogy forrnak az indulatok Üllőn a lőtér ügyében. A beruházó nem érti, miért támogatta korábban őt az önkormányzat, a lakosság pedig azt nem, miért kéne ide lőtér.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés