A történelmi belváros fejlesztését szolgáló projekt keretében közterek és parkolók újultak meg.


A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, Czirákiné Pakulár Judit felidézte, hogy a város önkormányzata 2016-ban nyerte el a Zöld város – Zöld Nagykanizsa elnevezésű fejlesztéssorozathoz a szükséges európai uniós forrásokat a Széchenyi 2020 program keretéből. Az 1 milliárd 868 millió forint támogatás mellé 31 millió forintos önrészt tett a város.

A munkálatok 2019 végén indultak el, az első ütemben az Eötvös és a Deák tér mintegy 16 ezer négyzetméteres zöldfelületét újították fel több ezer új növény telepítésével. Az Eötvös téren kerékpárút épült, tornaeszközökkel egészítették ki a játszóteret, továbbá öntözőrendszert alakítottak ki a zöldterületeken.

A második ütemben a Szent József téren és a Pannon Egyetem nagykanizsai kampusza előtt lévő parkolókat alakították át. A mintegy tízezer négyzetméteres területen nemcsak 162 parkolóhelyet újítottak fel, de kétszáznál is több fát és több ezer más növényt telepítettek.

A nagykanizsai projekt harmadik fázisában a Széchenyi tér rehabilitációja készült el, a teljes térburkolatcsere mellett átalakították a parkolókat, a gyalogutakat, de a 8300 négyzetméternyi területen mintegy ötezer új növény, valamint számos kültéri bútor is helyet kapott. Néhány hete állították fel először a termelői piac árushelyeit a téren, ahol havonta egyszer tartanak vásárt.

Hirdetés