Lezárja a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízparti területet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány – tudta meg a 24.hu.


Több évtizede járok ide pihenni a fákkal teli partszakaszra – mondta forrásunk a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti 2,5 hektáros területről –, ez a nyugalom partja, megférnek itt egymás mellett a kutyások, a biciklisek és a horgászok is. A szépen fenntartott területen több vízi lejáró is van. A táborban nyaraló gyerekek és a sárkányhajók ütemes dobolása pedig különleges hangulatot ad a helynek.

A végeláthatatlan balatoni partszakasszal, gyönyörű északi parti panorámával rendelkező táborhely másfél kilométer hosszan nyúlik el a Balaton mellett – emelik ki az Erzsébet-tábor honlapján.

A közös használatnak viszont még az idén vége lesz. A tábor tulajdonosa, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közölte a 24.hu-val , hogy a tábor mellett közvetlenül elterülő partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik, azt kizárólagosan a táborozók használhatják, ami tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát.

A cikk itt folytatódik

Időközben a fonyódi polgármester reagált az eredeti hírre

Hirdetés