Előbb a kabát, utána a gomb. Ezt az álláspontot küldte a Fővárosi Önkormányzat a kormánynak.


Fejleszteni kell, de nagyon nem mindegy, hogyan. Ebben kell megállapodnunk, és utána nyílt pályázaton keresni hozzá befektetőt. Előbb a kabát, utána a gomb. Ezt az álláspontot küldte a Fővárosi Önkormányzat a kormánynak – írta meg Facebook-posztjában Karácsony Gergely.

A főpolgármester pontokba szedte a Szijjártó Péternek küldött hivatalos véleményüket a RákosDubaj beruházással kapcsolatban:

  • Első az egyezség a fejlesztés funkciójáról, és csak utána következhet a beruházó megkeresése – nyílt, átlátható pályáztatáson keresztül.
  • Turistáknak épített luxusnegyed helyett a budapestieket szolgáló városfejlesztésre van szükség, ahol 8-10 ezer családnak biztosíthatunk megfizethető áron lakásokat.
  • Vágányok fölé épített kamupark helyett 30-40 hektáros valódi közparkra van szükség, a Rákos-patak vizéből duzzasztott tóval.
  • A világörökséget elcsúfító toronyházak helyett pedig mértéktartó, Budapest karakterébe illeszkedő beépítést szeretnénk látni az új városrészben.

Erről szól a Budapest Parkváros koncepció – teszi hozzá Karácsony Gergely. „A terület fejlesztéséhez szükséges közberuházásokra pedig szükség van így is, úgy is: a földalatti felújítása, új szerelvények beszerzése, a Szegedi úti felüljáró megépítése és az észak-pesti fonódó villamos beindítása mind szükséges, de nem elégséges feltétele a fejlesztés megvalósításának.”

Időközben a Válasz online-on megjelent egy hosszabb írás a beruházással kapcsolatos fenntartásokról, a budapesti városképbe nem illő épületegyüttes terveiről,

Itt a látványvizsgálat: ekkorák lehetnek a toronymonstrumok a Hősök tere mögött, ez itt olvasható.

Hirdetés